Vår logo – Korset og flammen

SAMLINGSMERKE OG MERKEVARE

«Korset og flammen» er det internasjonale samlingsmerket for over 13 millioner metodister i United Methodist Church, så også for norske metodister. For metodister er denne logoen en minst like sterk merkevare som Coca Cola, Nike, Sony etc.

Arbeidet med å finne et samlende symbol for kirken, var en del av prosessen da United Methodist Church ble dannet i 1968 som en følge av sammenslutningen mellom The Methodist Church and the Evangelical United Brethren Church.

I løpet av prosessen ble det lansert et tjuetalls forslag – men «korset og flammen» var symbolet som utvilsomt fenget mest. I tillegg til at det skal være en påminnelse om John Wesleys erfaring da hans” hjerte ble forunderlig varmt”, symboliserer det i første rekke Jesu død og oppstandelse – og Den Hellige Ånd. Den todelte flammen (to flammetunger) representerer dessuten de to kirkene som sluttet seg sammen i 1968. Korset og flammen er et registrert og patentert varemerke.

(kilde: trondheimumc.com)