Verdens beste maratonløper om dagen heter Eliud Kipchoge og er fra Kenya.

Verdens beste maratonløper om dagen heter Eliud Kipchoge og er fra Kenya. Kipchoge ble olympisk mester på maraton i 2016 og verdensmester på 5000 meter i 2003. Han innehar verdensrekorden på maraton med tiden 2.01,39. Kipchoge ble født i Nandi, Kenya. Han vokste opp med en enslig mor og tre søsken.

Maraton er et langdistanseløp på 42 195 meter. Både navnet og distansen er knyttet til historien om en gresk budbringer, som ifølge legenden døde etter å ha løpt de omtrent 40 kilometerne fra Marathon til Athen for å melde om athenernes seier over perserne i 490 fvt. Maratonløp ses på som en av de mest krevende distansene både innen mosjonsløp og friidrett. (Store Norske Leksikon)

I 2019 ønsket Eliud Kipchoge å prøve å løpe en maraton på under to timer. Det er en nesten umulig oppgave.  Men han hadde nøkkelen til hvordan han skulle gjøre det! Han samlet alle gode løpere i verden rundt seg og ba de løpe en distanse sammen med ham for å holde farten oppe. Blant dem som var med var Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen. Den 12. oktober 2019 i Wien klarte han som første menneske i verdenshistorien å løpe en maraton på under 2 timer med tiden 1.59,40. Nå var dette et konstruert løp, så rekorden er bare uoffisiell, men det viste seg at med gode medhjelpere så er det umulige mulig.

Året 2020 er et rart år, også sett ut fra kirkens og menighetens øyne. Vi har ikke hatt gudstjenester på lenge, og nye regler må følges. Nå som vi står foran høsten så må det tenkes nye tanker. Det er ikke bare presten eller menighetsrådets utfordringer. Men alles sin utfordring. Når Eliud Kipchoge skulle klare det umulige ba han ikke om tilskuere, men om medhjelpere. Ikke alle skulle være med hele løpet, men alle kunne være med på en distanse.

Hvordan kan vi være med på distansen? Her er noen forslag: Være åpen for at vi må gjøre ting på nye måter. Smile og heie på hverandre! Erkjenne at endringer må til! Komme med forslag på nye veier! Være med i bønn, og være med å gi gaver til arbeidet videre! Fremdeles være flinke til å ringe hverandre, gå på besøk og inviterer hverandre på kaffe osv. Her handler det ikke om hvilken form eller aldrer vi er i – alle kan være med på distansen.

Eliud Kipchoge er en flink løper, men for å bryte grensene måtte han ha hjelp av alle som ville hjelpe ham. Presten og menighetsrådet er gode folk, men vi trenger alle til å gå sammen med oss på veien inn i det nye landskapet. Eliud Kipchoge klarte det, det skal vi også gjøre.

Velkommen til en ny høst i Metodistkirken i Fredrikstad